Дієта під час менопаузи
Незалежно від віку, харчування впливає на шкіру та загальний стан здоров'я жінки. Щоденний раціон має бути збалансованим та забезпечувати організм достатньою кількістю вітамінів та мікроелементів.
Проте є деякі поживні речовини, на які слід звернути особливу увагу в період менопаузи. Спеціалісти провели дослідження й виявили, що збалансоване харчування впливає на виникнення та частоту неприємних симптомів під час менопаузи [1].
Поживні речовини, які особливо важливі під час менопаузи:
- фітоестрогени;
- вітамін D;
- кальцій;
- фолієва кислота;
- поліфеноли;
- клітковина;
- омега-3 ненасичені жирні кислоти.
Використані джерела:
[1]. Brończyk-Puzoń A, Piecha D, Koszowska A, Kulik-Kupka K, Zubelewicz-Szkodzińska B. Rola wybranych
składników odżywczych diety u kobiet w okresie naturalnej menopauzy – przegląd piśmiennictwa. Medycyna Ogólna i
Nauki o Zdrowiu, 2016, Tom 22, Nr 2
[2]. Purdue-Smithe, A. C., Whitcomb, B. W., Szegda, K. L., Boutot, M. E., Manson, J. E., Hankinson, S. E., … Bertone-
Johnson, E. R. (2017). Vitamin D and calcium intake and risk of early menopause. The American Journal of Clinical
Nutrition, ajcn145607.
[3]. Huntley, A. L. (2009). The health benefits of berry flavonoids for menopausal women: Cardiovascular disease,
cancer and cognition. Maturitas, 63(4), 297–301.
Від редакції